Tento tvaroh je oceňovaný predovšetkým pre svoju miere hrudkovitú konzistenciu, ktorá pripomína z minulosti doma vyrábaný tvaroh. Podstatou výroby je zrážanie mlieka pôsobením mliečnych kultúr a následne spracovanie tvarohovej zrazeniny pri vyššej teplote, čím sa docieli jeho hrudkovitá konzistencia a vyšší podiel sušiny.
OLEŠNICKÝ TVAROH
Olešnický tvaroh jemný
Klasický hrudkovitý tvaroh
Sušina min. 23 %
Tuk: 2%
Výrobok bez lepku
Olešnický tvaroh mäkký
Klasický hrudkovitý tvaroh
Sušina min. 21 %
Tuk: do 1%
Výrobok bez lepku
Olešnický tvaroh premium
Klasický hrudkovitý tvaroh
Sušina min. 28 %
Tuk: 8%
Výrobok bez lepku
OCHUTNAJTE VŠETKY VARIANTY
ZLOŽENIE A VÝŽIVOVÉ ÚDAJE
Zloženie: mlieko, mliekarenské kultúry
Popis: aj keď obchodný názov označuje ako tvaroh jemný, jedná sa o klasický hrudkovitý tvaroh
Tvaroh je vhodný na všetky účely kde sa používa hrudkovitý tvaroh
Výrobok bez lepku.
Sušina min. 23 %
Tuk: 2 %
Výživové údaje na 100 g výrobku: | |
Energia | 436kJ/103 kcal |
Tuky | 2,1 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 1,5 g |
Sacharidy | 4,1 g |
z toho cukry | 4,1 g |
Bielkoviny | 17 g |
Soľ | 0,08 g |
Popis: aj keď obchodný názov označuje ako tvaroh mäkký, jedná sa o klasický hrudkovitý tvaroh
Tvaroh je vhodný na všetky účely kde sa používa hrudkovitý tvaroh
Výrobok bez lepku.
Sušina min. 21 %
Tuk: do 1 %
Výživové údaje na 100 g výrobku: | |
Energia | 372kJ/88 kcal |
Tuky | 0,5 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,4 g |
Sacharidy | 3,8 g |
z toho cukry | 3,8 g |
Bielkoviny | 17 g |
Soľ | 0,08 g |
Zloženie: mlieko, mliekarenské kultúry
Popis: aj keď obchodný názov označuje ako tvaroh premium, jedná sa o klasický hrudkovitý tvaroh
Tvaroh je vhodný na všetky účely kde sa používa hrudkovitý tvaroh
Výrobok bez lepku.
Sušina min. 28%
Tuk: 8%
Výživové údaje na 100 g výrobku: | |
Energia | 627kJ/150kcal |
Tuky | 8,3 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 5,4 g |
Sacharidy | 2,8 g |
z toho cukry | 2,8 g |
Bielkoviny | 16 g |
Soľ | 0,08 g |
Zloženie: mlieko, mliekarenské kultúry
Popis: pomocou enzýmu transglutamináza a laktáza sa stáva tvaroh bezlaktózový
Tvaroh je vhodný na všetky účely kde sa používa hrudkovitý tvaroh
Výrobok bez lepku.
Sušina min. 23 %
Tuk: 2 %
Výživové údaje na 100 g výrobku: | |
Energia | 436kJ/103 kcal |
Tuky | 2,1 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 1,5 g |
Sacharidy | 4,1 g |
z toho cukry | 4,1 g |
Bielkoviny | 17 g |
Soľ | 0,08 g |
Zloženie: tvaroh jemný, jedlá soľ
Popis: údený tvaroh bukovým drevom, vhodný na teplú i studenú kuchyňu. Výborne sa hodí do rôznych nátierok, k cestovinám alebo len tak na chlebík, najlepšie inšpirácie nájdete v receptoch
Výrobok bez lepku.
Výživové údaje na 100 g výrobku: | |
Energia | 492kJ/118 kcal |
Tuky | 2,4 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 1,7 g |
Sacharidy | 4,7 g |
z toho cukry | 4,7 g |
Bielkoviny | 17 g |
Soľ | 1,7 g |