Tartaletky s tvarohovým krémom a ovocím

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 300 g hladka múka
  • 200 g maslo
  • 100 g cukor práškový
  • 1 žĺtok
  • vanilkový struk

Na naplnenie a ozdobenie:

  • 230 g Olešnický tvaroh jemný
  • 200 g Mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 5 PL práškový cukor
  • 1 KL vanilka pasta
  • citrónová kôra
  • ovocie a mätové lístky na ozdobenie
Tartaletky s tvarohovým krémom a ovocím

.https://www.istockphoto.com/

Príprava receptu

Maslo s cukrom vymiešame a pridáme múku, žĺtok a spracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na 3 hodiny. Cesto následne rozvaľkáme a vyložíme ním dno a boky okrúhlych formičiek, my sme použili s vlnitým okrajom a odnímateľným dnom. Pečieme 10 minút pri 180 °C. Povrch cesta môžeme pred pečením zaťažiť, aby sa nezdvihol. Smotanu vyšľaháme, pridáme cukor, mascarpone, rozmixovaný tvaroh, podľa chuti citrónovú kôru a vanilkový struk. Krém nanesieme na korpusy a ozdobíme čerstvým ovocím.