Vďaka svojej chuti a charakteristickej vôni sú jednoducho nezameniteľné.
Olomoucké tvarôžky sú prírodným syrom, ktorý zreje pod mazom za spoluúčasti špeciálnej bakteriálnej mikroflóry. Ich základnou zložkou je kvalitný netučný tvaroh vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka tradičným spôsobom.
Tvarôžky, inak syrečky, syrčeky, tvarožky, ale aj kvargle, môžu konzumovať všetci bez ohľadu na vek a zdravotný stav. Sú ľahko stráviteľné, nezaťažujú organizmus, obsahujú látky tryptofán a tyrozín, ktoré priaznivo pôsobia na náš nervový systém a tak konzumácia tvarôžkov môže pomôcť pri odbúraní denného stresu a depresií . Vzhľadom k vysokému obsahu bielkovín a nízkemu obsahu tuku sú vhodným kandidátom pri redukčných diétach a pre športovcov.