Tvarohový cheesecake
Ingrediencie:
Na cesto:
- 150 g hladkej múky
- 100 g kryštálový cukor
- 100 g masla
- 1 kypriaci prášok
- 1 vajce
- citrónová kôra
Na náplň:
- 460 g Olešnický tvaroh jemný
- 150 g masla
- 400 ml mlieka
- 175 g kryštálový cukor
- 3 ks vajcia
- 1 ks Zlatý klas
- 1 PL um
Príprava receptu
Cesto: Jednoducho zmiešame všetky ingrediencie na cesto a vypracujeme jemnú hmotu. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 30 min. do chladničky odstáť. Medzitým si pripravíme tortovú formu – spodok vyložíme papierom na pečenie a boky vytrieme maslom. Následne cesto roztlačíme na dno tortovej formy, rovnomerne po celej jej ploche.
Navrch vylejeme náplň. Plnka: maslo si rozpustíme a zmiešame s mliekom. Postupne pridávame ostatné suroviny, aby sa všetko spojilo.
Cheesecake pečieme v predhriatej rúre cca hodinu pri 180 stup.