Tvarohový cheesecake

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 150 g hladkej múky
  • 100 g kryštálový cukor
  • 100 g masla
  • 1  kypriaci prášok
  • 1 vajce
  • citrónová kôra

Na náplň:

  • 460 g Olešnický tvaroh jemný
  • 150 g masla
  • 400 ml mlieka
  • 175 g kryštálový cukor
  • 3 ks vajcia
  • 1 ks Zlatý klas
  • 1 PL um

 

Tvarohový cheesecake

.https://www.istockphoto.com/

Príprava receptu

Cesto: Jednoducho zmiešame všetky ingrediencie na cesto a vypracujeme jemnú hmotu. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 30 min. do chladničky odstáť. Medzitým si pripravíme tortovú formu – spodok vyložíme papierom na pečenie a boky vytrieme maslom. Následne cesto roztlačíme na dno tortovej formy, rovnomerne po celej jej ploche.

Navrch vylejeme náplň. Plnka: maslo si rozpustíme a zmiešame s mliekom. Postupne pridávame ostatné suroviny, aby sa všetko spojilo.

Cheesecake pečieme v predhriatej rúre cca hodinu pri 180 stup.