Čokoládová torta

Ingrediencie:

Korpus:
• 5 ks vajcia
• 150 g kryštálového cukru
• 120 g hladkej múky
• 30 g kakao
• 5 PL olej, soľ
Plnka:
• 400 g Olešnický tvaroh jemný
• 250 ml smotany na šľahanie
• stužovač šľahačky
• 100 g práškového cukru
• citrónová kôra
• 30 g rozpustenej bielej čokolády
• 4 plátky želatíny

Čokoládová torta

.https://picjumbo.com/search/chocolade+cake

Príprava receptu

Vo veľkej mise oddelíme bielka od žĺtkov. Do bielkov pridáme štipku soli, vyšľaháme, prisypeme cukor. Do hotového pevného snehu postupne, pomaly zašľaháme žĺtky, olej preosiatu múku a kakao. Dáme piecť v tortovej forme pri 170 stupňov. Pripravíme si plnku: jemný tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a s citrónovou kôrou. Pridáme vyšľahanú smotanu so stužovačom šľahačky a rozpustenú bielu čokoládu. Vmiešame želatínu. Dobre vychladnutý korpus prekrojíme na dve časti. Jednu časť potrieme džemom a uložíme späť do formy, potrieme polovicou plnky, prikryjeme druhou časťou korpusu a potrieme zvyšnou plnkou. Povrch torty posypeme preosiatym kakaom a strúhanou čokoládou, prípadne roztopenou čokoládou, každý podľa fantázie.