Krémová tekvicová polievka s jablkom, čili a syrom Džiugas
Ingrediencie:
- 50g Džiugas strúhaný
- 1 menšia Hokkaido tekvica
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice masla
- 1 cibuľa
- 1 kyslé jablko
- 1 čili paprikový struk
- štipka soli
- 2 poháre vývaru
Príprava receptu
Rúru si predhrejeme na 180 ℃. Plech prikryjeme papierom na pečenie a poukladáme naň nelúpané kúsky tekvice. Posypeme soľou, olivovým olejom a zakryjeme alobalom, vložíme do rúry a pečieme pri 180 ℃ asi 1 hodinu. Vyberieme a necháme vychladnúť. V hrnci si rozpustíme maslo, vložíme nakrájanú cibuľu a opekáme, kým nezmäkne. Jablko olúpeme, nastrúhame nahrubo a pridáme k cibuli, dusíme 4-5 min. Ďalej pridáme vychladnutú, očistenú tekvicu, zalejeme 1 pohárom vývaru a privedieme do varu. Odstavíme a rozmixujeme na požadovanú konzistenciu. Hrniec vrátime na sporák, pridáme druhý pohár vývaru a nasekanú čili papričku. Opäť privedieme do varu a pridáme strúhaný syr DŽIUGAS. Miešame, kým sa syr neroztopí. Hotovú polievku podávame s kúskami čili papričky a strúhaným syrom DŽIUGAS.