Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Halušky s údeným tvarohom

Ingrediencie:
  • 4 ks zemiaky
  • 1 kl soľ
  • cca 500 g polohrubá múka
  • 200 g slanina údená
  • 220 g údený tvaroh
zdroj: 

Príprava:

Do väčšieho hrnca dáme variť osolenú vodu, kým nám zovrie, pripravíme si cesto na halušky. Očistené a umyté zemiaky nastrúhame do misky na najjemnejšom strúhadle. Pridáme soľ, polohrubú múku a premiešame, cesto by malo byť hustejšie, aby sa halušky nerozpadli. Medzitým údenú slaninku nakrájame na slížiky a na miernom ohni pomaly pražíme. Cesto pretláčíme pomocou sitka na halušky do vriacej vody, keď nám vyplávajú sú hotové. Halušky po vybratí neoplachujeme, ešte na horúce dáme popučený údený tvaroh a polejeme opraženou slaninkou.

Podobné recepty

chevron-leftangle-downmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram