Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Olomoucká roláda

Ingrediencie:

• 1 kg hovädzieho mäsa
• 200 g olomouckých tvarôžkov
• 150 g mäkkej salámy
• 3 vajcia
• 1 cibuľa
• horčica
• svetlé pivo, olej
• soľ, čierne korenie, hladká múka

zdroj: https://www.tvaruzky.cz

Príprava:

Zo zadného hovädzieho narežeme plát na roládu a naklepeme ho. Rozšľahané vajcia dáme na cibuľu opraženú na oleji a vzniknutú praženicu jemne osolíme. Mäso potrieme horčicou, dáme naň kolieska salámy, na ne plátky priečne rozkrojených tvarôžkov a na ne rozotrieme praženicu. Roládu zabalíme, previažeme niťou a na povrchu osolíme. Zo všetkých strán ju prudko opečieme na rozpálenom oleji, potom ju podlejeme pivom a dáme piecť do rúry pod pokrievku. Počas pečenia podlievame vodou a výpekom. Zo stien pekáča zoškrabujeme do šťavy to, čo sa na ne prichytilo – dodá jej to farbu i chuť. Pri pečení rolády tak vznikne hustý výpek s konzistenciou omáčky, ktorý je vynikajúci.

Podobné recepty

chevron-leftangle-downmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram