Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Pečené zemiaky s bylinkovým maslom a cesnakom

Ingrediencie:
  • 1,5 kg detských zemiakov
  • 2 PL extra panenského olivového oleja
  • 40 g nastrúhaného parmezánu
  • 100 g bylinkového masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Citrónová kôra
  • 2 PL čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 PL čerstvej pažítky
zdroj: https://pixabay.com/sk/photos/search/zemiaky%20rozmarín/

Príprava:

Predhrejeme si rúru na 200 ° C / 180 ° C. Zemiaky dáme variť, osolíme. Varíme asi 10 minút. Odložíme a necháme vychladnúť. Nachytáme si misku s cesnakom a bylinkovým maslom. Rozmiešame, pridáme citrónovú kôru, petržlenovú vňať a pažítku. Zemiaky vložíme do pripravenej misky so zmesou. Premiešame. Pokvapkáme olejom a posypeme parmezánom. Pečieme 30 minút alebo do zlatista. Zemiaky môžeme dozdobiť syrom alebo pažítkou.

Podobné recepty

chevron-leftangle-downmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram