Pečené zemiaky s bylinkovým maslom a cesnakom
Ingrediencie:
- 1,5 kg detských zemiakov
- 2 PL extra panenského olivového oleja
- 40 g nastrúhaného parmezánu
- 100 g bylinkového masla
- 2 strúčiky cesnaku
- Citrónová kôra
- 2 PL čerstvej petržlenovej vňate
- 2 PL čerstvej pažítky
Príprava receptu
Predhrejeme si rúru na 200 ° C / 180 ° C. Zemiaky dáme variť, osolíme. Varíme asi 10 minút. Odložíme a necháme vychladnúť. Nachytáme si misku s cesnakom a bylinkovým maslom. Rozmiešame, pridáme citrónovú kôru, petržlenovú vňať a pažítku. Zemiaky vložíme do pripravenej misky so zmesou. Premiešame. Pokvapkáme olejom a posypeme parmezánom. Pečieme 30 minút alebo do zlatista. Zemiaky môžeme dozdobiť syrom alebo pažítkou.