Pečené zemiaky s bylinkovým maslom a cesnakom

Ingrediencie:

  • 1,5 kg detských zemiakov
  • 2 PL extra panenského olivového oleja
  • 40 g nastrúhaného parmezánu
  • 100 g bylinkového masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Citrónová kôra
  • 2 PL čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 PL čerstvej pažítky
Pečené zemiaky s bylinkovým maslom a cesnakom

.https://pixabay.com/sk/photos/search/zemiaky%20rozmarín/

Príprava receptu

Predhrejeme si rúru na 200 ° C / 180 ° C. Zemiaky dáme variť, osolíme. Varíme asi 10 minút. Odložíme a necháme vychladnúť. Nachytáme si misku s cesnakom a bylinkovým maslom. Rozmiešame, pridáme citrónovú kôru, petržlenovú vňať a pažítku. Zemiaky vložíme do pripravenej misky so zmesou. Premiešame. Pokvapkáme olejom a posypeme parmezánom. Pečieme 30 minút alebo do zlatista. Zemiaky môžeme dozdobiť syrom alebo pažítkou.

Podobné recepty