Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Teplý zemiakový šalát s hubami a tvarôžkami

Ingrediencie:
  • 400 g malých zemiakov
  • 400 g húb (hríby, šampiňóny, portobello alebo hliva ustricová)
  • 125 g Olomouckých tvarôžkov Kúsky s restovanou cibuľkou
  • 100 g poľníček
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 2 hrušky
  • olivový olej
  • soľ a korenie
zdroj: www.tvaruzky.cz

Príprava:

Zemiaky dobre očistíme a aj so šupkou ich uvaríme v osolenej vode tak, aby zostali trochu pevnejšie, teda nerozvarené, pretože ich budeme ešte opekať. Necháme vychladnúť a ak je treba, prekrojíme na menšie kusy. Huby očistíme a nakrájame na kúsky. Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska. Na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme zemiaky do zlatista. Potom ich preložíme do misy a na panvici opečieme huby. Ak bude treba, použijeme trochu oleja navyše. Akonáhle huby zmäknú, pridáme k nim nakrájanú jarnú cibuľku a ešte chvíľku opečieme. Ku koncu pečenia pridáme tvarôžky a nakrájané hrušky. Už len krátko zohrejeme, pretože pri dlhom opekaní, by sa hrušky začali rozpadať. Opečenú hubovú zmes pridáme do misy k zemiakom, pokvapkáme octom a premiešame. Na tanieri každú porciu doplníme listami poľníka a ešte teplé podávame.

Podobné recepty

chevron-leftangle-downmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram