Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Zemiakové noky s mrkvou a tvrdým syrom Džiugas

Ingrediencie:

• 1 kg zemiaky
• 2 mrkve
• 1 vajce
• 350g hrubej múky
• 2 PL škrobu
• soľ, korenie
• 100g maslo
• 40g syru Džiugas

zdroj: https://pixabay.com/sk/photos/gnocchi-zemiakové-halušky-zemiaky-3185234/

Príprava:

Uvaríme zemiaky a mrkvu v šupke. Vychladnutú zeleninu očistíme a zemiaky popučíme .Vložíme do misy a pridáme múku, škrob a vajíčko. Dobre spracujeme a zo vzniknutého cesta vytvoríme noky o veľkosti asi 1 cm. Vložíme do vriacej vody. Keď vyplávajú noky na povrch, necháme ešte minútu povariť a scedíme. Noky necháme vychladnúť a osmažíme na masle, pokiaľ nebudú krásne zlaté. Servírujeme v hlbokom tanieri posypané syrom a čerstvo namletým korením.

Podobné recepty

chevron-leftangle-downmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram