Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Tvarožková nátierka

Ingrediencie:

• 1 nátierkove maslo
• 200 g olomouckých tvarôžkov
• 3 – 4 jarné cibuľky
• 1 lyžica naloženej kapie
• 1 lyžička pažítky
• čierne korenie
• svetlé pivo

zdroj: https://www.tvaruzky.cz

Príprava:

Nátierkove maslo premiešame s olomouckými tvarôžkami pokrájanými nadrobno, pridáme pokrájanú jarnú cibuľku, kapiu a pažítku, okoreníme a nakoniec postupne pridáme 3 – 4 lyžice svetlého piva, zamiešame a necháme odležať. Pripravujeme 1 až 2 dni vopred, aby sa mohlo všetko dobre rozležať. Ak pivo vsiaklo do tvarôžkov a treba ho ešte viac, môžeme ho pridať aj na ďalší deň. Nátierku natierame na chlieb alebo na tmavé pečivo.

Podobné recepty

chevron-leftangle-downmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram