Pečené cibuľky plnené rozpečenými tvarôžkami so slaninkou
Ingrediencie:
- 8 stredne veľkých cibulí
- 100 g anglickej slaniny
- 80 g Olomouckých tvarôžkov Kúsky
- 1 plátok bieleho toastového chleba
- vetvička tymiánu
- olivový olej
Príprava receptu
Vo veľkom hrnci priveďte do varu dostatočné množstvo vody. Vložte do nej celé neolúpané cibule aj so šupkou a nechajte 15 minút variť, až budú skoro mäkké. Uvarené ich vyberte a schlaďte v studenej vode. Potom zrežte vršok cibule a olúpte vonkajšiu uschnutú šupku. Malým ostrým nožíkom a lyžičkou opatrne vydlabte stredy cibulí tak, aby ste pri každej ponechali 2 až 3 vonkajšie vrstvy. Ak sa na spodku niektorej cibule urobila dierka, použite zvnútra kúsok z odstránenej vrstvy ako záplatu. Zhruba polovicu cibuľových vnútrajškov nevyhadzujte, budete ich potrebovať. Anglickú slaninu nakrájajte na kocky a opečte na panvici. Akonáhle pustí trochu tuku, pridajte k nej pokrájané cibuľové stredy a nechajte ešte ďalších 5 až 10 minút zmäknúť. Potom dajte do misky a nechajte trochu vychladnúť. Hriankový chlieb rozsekajte v mixéri na strúhanku. Tvarôžky nakrájajte na menšie kúsky a spolu so strúhankou a tymiánom primiešajte k slanine a opečenej cibuli. Rozdeľte do pripravených cibuľových „košíčkov“ a dajte na 30 minút do rúry na zapečenie.