Pečené cibuľky plnené rozpečenými tvarôžkami so slaninkou

Ingrediencie:

  • 8 stredne veľkých cibulí
  • 100 g anglickej slaniny
  • 80 g Olomouckých tvarôžkov Kúsky
  • 1 plátok bieleho toastového chleba
  • vetvička tymiánu
  • olivový olej
pecene cibulky plnene rozpecenymi tvarozkami so slaninou image

.www.tvaruzky.cz

Príprava receptu

Vo veľkom hrnci priveďte do varu dostatočné množstvo vody. Vložte do nej celé neolúpané cibule aj so šupkou a nechajte 15 minút variť, až budú skoro mäkké. Uvarené ich vyberte a schlaďte v studenej vode. Potom zrežte vršok cibule a olúpte vonkajšiu uschnutú šupku. Malým ostrým nožíkom a lyžičkou opatrne vydlabte stredy cibulí tak, aby ste pri každej ponechali 2 až 3 vonkajšie vrstvy. Ak sa na spodku niektorej cibule urobila dierka, použite zvnútra kúsok z odstránenej vrstvy ako záplatu. Zhruba polovicu cibuľových vnútrajškov nevyhadzujte, budete ich potrebovať. Anglickú slaninu nakrájajte na kocky a opečte na panvici. Akonáhle pustí trochu tuku, pridajte k nej pokrájané cibuľové stredy a nechajte ešte ďalších 5 až 10 minút zmäknúť. Potom dajte do misky a nechajte trochu vychladnúť. Hriankový chlieb rozsekajte v mixéri na strúhanku. Tvarôžky nakrájajte na menšie kúsky a spolu so strúhankou a tymiánom primiešajte k slanine a opečenej cibuli. Rozdeľte do pripravených cibuľových „košíčkov“ a dajte na 30 minút do rúry na zapečenie.

Podobné recepty