Buchtičky plnené slivkami, obalenými v slaninke, z cesta s údeným Olešnickým tvarohom

Ingrediencie:

Ingrediencie cesto:
  • 550 g hladká pšeničná múka
  • 250 g kyslá smotana
  • 1 vajíčko
  • 150 g voda
  • 60 g masť
  • 100 g LM alebo 20 g droždia
  • 220 g údený Olešnický tvaroh
  • 15 g soľ
buchticky plnene slivkami image

.https://www.mykitchendiary.sk/

Príprava receptu

Cesto vymiesime na nelepivé, elastické, odliepajúce sa od misy. Necháme nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z droždia to trvá asi 2 hod., pri verzii z kvásku asi 8 hodín. Čas je len orientačný. Po nakysnutí cesto rozdelíme na rovnaké 40 g časti, ktoré naplníme sušenou slivkou, ktorú zavinieme do slaninky (slivky treba použiť také čo nie sú veľmi vysušené, ale šťavnaté mäkké) Necháme finálne nakysnúť 2-3 hod. pri verzii z kvásku a asi 20 min. pri verzii z droždia. Pred pečením potrieme vajíčkom a posypeme zrniečkami. Pečieme pri teplote 180 st. asi 30-40 min.