Chrumkavé plnené rožteky
Ingrediencie:
Cesto:
- 420 g pšeničná hladká múka
- 100 g voda
- 150 g šľahačková smotana
- 60 g bravčová masť
- 100 g strúhaný syr Džiugas
- 200 g Olešnický tvaroh
- 10 g soľ
- 150 g LM alebo 10 g droždie
Plnka:
- Pesto, Aivar
- 100 g strúhaný syr Džiugas
- Šunka podľa chuti
Príprava receptu
Zo všetkých surovín vypracujeme kompaktné elastické cesto, ktoré necháme nakysnúť na dvojnásobok. Pri kváskovej verzii asi 8 hodín pri verzii z droždia asi 2 hodiny (čas je len orientačný.) Po nakysnutí si rozdelíme cesto na 4 časti. Každú časť rozvaľkajte do kruhu, natrieme Pestom, alebo Aivarom, obložíme šunkou, strúhaným syrom Džiugas. Nakrájame ako pizzu na 8 častí, zarolujeme a uložíme na plech. Zakryté necháme kysnúť 2-3 hodiny. Pri verzii z droždia asi 20 min. Po nakysnutí potrieme vajíčkom a posypeme strúhaným syrom. Pečieme pri teplote 180 st. asi 25 min.