Chrumkavé plnené rožteky

Ingrediencie:

Cesto:

  • 420 g pšeničná hladká múka
  • 100 g voda
  • 150 g šľahačková smotana
  • 60 g bravčová masť
  • 100 g strúhaný syr Džiugas
  • 200 g Olešnický tvaroh
  • 10 g soľ
  • 150 g LM alebo 10 g droždie

Plnka:

  • Pesto, Aivar
  • 100 g strúhaný syr Džiugas
  • Šunka podľa chuti
chrumkave plnene rozteky image 1

.'@kvasky_jednej_plavovlasky

Príprava receptu

Zo všetkých surovín vypracujeme kompaktné elastické cesto, ktoré necháme nakysnúť na dvojnásobok. Pri kváskovej verzii asi 8 hodín pri verzii z droždia asi 2 hodiny (čas je len orientačný.) Po nakysnutí si rozdelíme cesto na 4 časti. Každú časť rozvaľkajte do kruhu, natrieme Pestom, alebo Aivarom, obložíme šunkou, strúhaným syrom Džiugas. Nakrájame ako pizzu na 8 častí, zarolujeme a uložíme na plech. Zakryté necháme kysnúť 2-3 hodiny. Pri verzii z droždia asi 20 min. Po nakysnutí potrieme vajíčkom a posypeme strúhaným syrom. Pečieme pri teplote 180 st. asi 25 min.