Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Indický chlieb

Ingrediencie:
  • 220 gramov múky
  • 6 polievkových lyžíc masla Ghee
  • 1 čajová lyžička korenia  Garam Masala
  • soľ podľa chuti
zdroj: free foto

Príprava:

Vo veľkej mise rozmiešame múku, soľ a korenie Garam masala. Pridáme 4 polievkové lyžice masla Ghee a asi 1/4 šálky teplej vody, miešania rukami, kým nebude cesto vlhké. V prípade potreby pridajte trochu vody alebo múky. Cesto nechajte stáť na teplom mieste 30 až 60 minút. Rozdeľte ho na 8 guliek rovnakej veľkosti. Prikryte fóliou. Nechajte odpočívať 30 minút. Potom ich rozvaľkajte, kým nebudú úplne tenké a pečte na horúcej panvici, kým sa neobjavia hnedé škvrny z oboch strán. Tento chlebík je výborný k šalátom, mäsu, na sladko, slano, každý podľa chuti.

Podobné recepty

chevron-leftangle-downmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram