Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Rybie kúsky so syrom

Ingrediencie:

• 4 ks rybie filé
• 4 pláty lístkového cesta
• 4 KL strúhanky
• 4 KL horčice
• 4 lyžice strúhaného syra Džiugas
• čierne korenie, soľ, korenie na ryby
• šťava z polovice citróna
• 1 vajce
Omáčka:
• 200 ml smotany na šľahanie
• 1 PL horčice
• 1-2 lyžice konzervovaných kapár
• 1 PL strúhanej citrónovej kôry
• čierne korenie, soľ

zdroj: http://www.dziugashouse.lt/en/recipes/

Príprava:

Lístkové cesto vyvaľkajte, aby bolo tenšie. Pokvapkajte rybie filé citrónovou šťavou, posypte soľou, koreninami a marinujte 20 -30 minút. Posypte každý štvorec lístkového cesta strúhankou, na vrch dajte plátok ryby, potrite horčicou, posypte syrom a zložte na polovice a poriadne postláčajte okraje. Pekne zarežte kraje koláča a urobte niekoľko zárezov aj na vrchu. Potrite koláče ušľahaným vajcom, dajte ich do nádoby na pečenie vystlanej papierom a pečte na 200 stupňov asi 15 minút. Potom znížte teplotu na 170 stupňov a pečte ďalších 15 minút, dokiaľ koláče pekne zhnednú. Zároveň, začnite pripravovať omáčku. Priveďte smotanu a citrónovú kôru do varu, keď začne hustnúť primiešajte kapary. Ak je treba dochutíte korením a soľou.

Podobné recepty

chevron-leftangle-downmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram