Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Zeleninová polievka s tvarožkovými knedličkami

Ingrediencie:

• 100 g Olomouckých tvarôžkov
• 100 g mrkvy
• 50 g zeleru
• 50 g petržlenu
• 100 g karfiolu
• 1 cibuľa
• 30 g hladkej múky
• 100 g masla
• soľ, korenie, rasca, čerstvá maga, pažítka, petržlen
• voda na cca 1,5 litra polievky

zdroj: https://www.tvaruzky.cz

Príprava:

Na polovici masla opražíme nadrobno nakrájanú zeleninu takmer dohneda, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a pridáme magu. Z druhej časti masla a múky pripravíme tmavú zápražku, do ktorej nasypeme pokrájané tvarôžky a rascu. Za stáleho odškrabovania vareškou opražíme. Z takto vzniknutej hmoty vykrajujeme lyžičkou malé knedličky, ktoré naložíme na hotovú polievku na tanieri. Dochutíme a prizdobíme pažítkou a petržlenom.

Podobné recepty

chevron-leftangle-downmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram