Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Zelený zeleninový krém s pikantnými tvarožkovými krutónmi

Ingrediencie:

• 100 g špenátových listov
• 250 g brokolice
• 4 veľké listy kučeravého kelu
• 240 g varenej bielej fazule
• 4 strúčiky cesnaku
• 1 lyžička rímskej rasce
• čerstvý koriander
• 1 citrón
• 2 ks včerajšieho pečiva alebo menšia bageta
• 90 g olomouckých tvarôžkov (tyčinky), olivový olej

zdroj: https://www.tvaruzky.cz

Príprava:

Brokolicu nakrájajte na menšie kúsky. Z kučeravého kelu odkrojte hlúb a listy nakrájajte na rezančeky. V hrnci rozohrejte trochu olivového oleja, pridajte nasekaný cesnak, poprášte rascou a opečte. Prihoďte brokolicu, nechajte chvíľu restovať a potom zalejte 750 ml vody. Pridajte špenát, kučeravý kel a varte domäkka. Chvíľku pred dovarením prisypte fazuľu a nechajte prehriať. Nakoniec všetko rozmixujte. Pečivo nakrájajte na kocky, pridajte do misy trocha olivového oleja a premiešajte so strúhanými tvarôžkami, aby sa kúsky dobre obalili. Rozprestrite na plech vyložený papierom na pečenie a dajte na 10 minút do rúry opiecť pri 200 °C. Každú porciu polievky pred podávaním pokvapkajte trochou citrónovej šťavy a posypte opečenými krutónmi.

Podobné recepty

chevron-leftangle-downmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram