Pikantná krémová tekvicová polievka s jablkami a syrom Džiugas

Ingrediencie:

  • 1 pohár strúhaného syra DŽIUGAS
  • 1 Hokaido tekvica
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa
  • 1 kyslé jablko
  • 1 čili paprikový struk
  • štipka soli
  • 2 poháre vývaru
tekvicova polievka s syrom jpeg

.http://www.dziugashouse.lt/en/recipes/

Príprava receptu

Rúru si predhrejeme na 180 ℃. Plech prikryjeme alobalom a poukladáme naň nelúpané kúsky tekvice. Posypeme soľou , olivovým olejom a zakryjeme alobalom, vložíme do rúry a pečieme asi 1 hodinu. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť.
V hrnci si rozpustíme maslo, vložíme nakrájanú cibuľu a varíme, kým nezmäkne. Jablká  olúpeme, nastrúhame nahrubo a vložíme do hrnca s cibuľou, dusíme 4-5 min.
Vychladnutú očistenú tekvicu vložíme do masy cibule a jabĺk, zalejeme 1 pohárom vývaru, zohrievame až kým nezovrie, odstavíme z ohňa a rozmixujeme na požadovanú konzistenciu.
Hrniec vrátime na sporák, pridáme druhý pohár vývaru, nasekanú čili papričku. Zohrievame až do varu, potom pridáme nastrúhaný syr DŽIUGAS, zahrejeme a miešame, kým sa syr neroztopí.
Hotovú polievku podávame s kúskami čili papričky a strúhaným syrom DŽIUGAS.

Podobné recepty